Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

Duidelijkheid btw-vrijstelling tandtechnicus per 1 januari 2013

actief voor de NL Tandtechniek

28 november 2012 - In het Lente-akkoord is een bezuiniging opgenomen waarbij de btw-vrijstelling wordt beperkt tot die gezondheidskundige diensten die worden uitgevoerd door een BIG-beroepsbeoefenaar (...). Dit leidde bij diverse accountants en hun tandtechnische klanten tot ongerustheid over de status van de btw-vrijstelling in 2013. Vertegenwoordigers van de belastingdienst gaven desgevraagd verschillende interpretaties van de bewuste tekst. De Branchevereniging Tandtechniek heeft de Inspecteur van de belastingen gevraagd een verklaring dat er niets verandert aan de btw-vrijstelling van de tandtechnicus op schrift te stellen. Een dergelijk schrijven is inmiddels ontvangen. Leden van de Branchevereniging Tandtechniek kunnen deze verklaring opvragen bij het secretariaat.

12 december 2012 - Aanvulling: uit het schrijven van de Inspecteur van de belastingdienst blijkt dat de wijziging van enkele belastingwetten (Wet uitwerking fiscale maatregelen begrotingsakkoord 2013 - de in het Lente-akkoord door de betreffende partijen overeengekomen btw-vrijstelling door de gezondheidskundige verzorging van de mens door (para)medische beroepsbeoefenaren de btw-vrijstelling van de tandtechnicus niet raakt. Een en ander heeft dus ook geen gevolgen voor de klinisch prothesetechnicus (een tandtechnicus die de speciale cursus klinisch prothesetechnicus heeft gevolgd) ongeacht of deze in loondienst is of zich als zelfstandige verhuurt aan een tandartsenpraktijk.

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Branchevereniging Tandtechniek via info@bvtandtechniek.nl of bel 030-6915754. Nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap.