Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

Brief van De Vos & Partners Advocaten inzake BSA Software Alliance ontvangen?

BSA Software Alliance

27 juni 2023 - Het secretariaat van de Branchevereniging Tandtechniek ontving diverse meldingen van leden die een brief hadden ontvangen van De Vos & Partners Advocaten uit Amsterdam. Het bureau stelt deze brief te schrijven namens de BSA Software Services, Inc., een dochteronderneming van BSA Business Software Alliance, Inc. d/b/a BSA | The Software Alliance. 

In de brief wordt gesteld dat er reden is om aan te nemen dat het aangeschreven tandtechnisch laboratorium software van BSA-leden gebruikt, zonder over de daarvoor vereiste licenties te beschikken, waarbij de software van Exocad GmbH, gevestigd te Darmstadt, Duitsland specifiek wordt genoemd. 

In de brief worden verkeerde data genoemd, wat aanleiding gaf om vragen te stellen bij de echtheid van de brief. Maar uit navraag bij het bewuste advocatenbureau bleek dat dit schrijven inderdaad van hen vandaan bleek te komen en dat hier per abuis een verkeerde datum wordt genoemd. 

Hoewel de Head of Licence Compliance van Exocad aangeeft dat BSA hen in 25 landen vertegenwoordigt, waren de geraadpleegde Exocad-licentie-verkopers niet op de hoogte van deze actie.

Inmiddels is er bij het secretariaat een vermoeden waarom bewuste laboratoria zijn aangeschreven. Heeft u ook een dergelijke brief ontvangen? Dan zouden we dit vermoeden graag vergelijken met uw situatie. Neem svp contact op met het secretariaat van de Branchevereniging Tandtechniek via info@bvtandtechniek.nl of bel 085-87 69 768

NB: gebruikers van de gratis Verenigingsapp voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek ontvingen eerder deze week een push-alert over deze kwestie. Heeft u deze app nog niet op uw smartphone? Klik hier om aan te vragen