Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

t 030 69 15 75 4
f 084 75 46 00 4

Webdesign | Wezz Interactive

BTW-vrijstelling tandtechnicus, Kwaliteitsregister Tandtechniek en de fiscus

belastingdienst en kwaliteitsregister tandtechniek

Bewijslast ligt bij het lab - Inschrijving Kwaliteitsregister Tandtechniek voldoet


25 september 2020 - Om discussie over de toepasbaarheid van de btw-vrijstelling in het tandtechnisch lab voor te zijn kan het zeer raadzaam zijn het gediplomeerde personeel in te schrijven in het Kwaliteitsregister Tandtechniek.

Dit blijkt uit een onlangs aan het secretariaat van de Branchevereniging Tandtechniek verstrekte uitwisseling van correspondentie tussen een tandtechnisch laboratorium en het hen vertegenwoordigende accountantsbureau en de belastingdienst Midden- en Kleinbedrijf.
Hierbij blijkt de belastingdienst de destijds door de Staatssecretaris van Financiën geformuleerde definitie van tandtechnicus te volgen waarbij wordt verwezen naar het met goed gevolg hebben afgerond van de opleiding tot tandtechnicus aan het Instituut Vakopleiding Tandtechniek.

belasting kwaliteitsregister tandtechniek

Klik hier om het hele artikel 'BTW-vrijstelling tandtechnicus, Kwaliteitsregister Tandtechniek en de fiscus, Bewijslast ligt bij het lab - Inschrijving Kwaliteitsregister Tandtechniek voldoet' te lezen

Wanneer u in het verleden niet in de gelegenheid was om het IVT-diploma Tandtechniek te behalen is het wellicht mogelijk om uw eerder en/of elders verworven competenties alsnog gehonoreerd te krijgen in een traject waarbij eventuele lancunes boven water komen. Een dergelijk EVC- of alternatief traject zou als doel hebben alsnog een te voldoen aan de diploma-vereiste. Heeft u interesse voor uzelf of een van uw medewerkers in een dergelijk traject? Laat het dan weten via onderstaand contactformulier. Het is uiteraard relevant om te weten in welke mate hier belangstelling voor bestaat voor bijvoorbeeld een DHTA om een besluit te nemen om hierin te voorzien.

Contactformulier

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *