Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

Achterbannen LBV en Branchevereniging Tandtechniek stemmen in met principe-akkoord CAO

logo BTT LBV

16 juni 2021 - De achterbannen van zowel vakbond LBV als de Branchevereniging Tandtechniek hebben ingestemd met de voorstellen inzake een nieuwe cao voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek. De nieuwe CAO voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek heeft een looptijd van 1 april 2021 tot 31 maart 2023. 

In deze nieuwe CAO voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek blijft de staffel bij uitkering van arbeidsongeschiktheid van toepassing (het loon wordt tot 100% aangevuld over een tijdvak van 26 weken, over een 2e tijdvak van 26 weken heeft de werknemer een aanspraak van 90% van dit loon, over een 3e tijdvak van maximaal 26 weken een aanspraak van 80% van dit loon en over een 4e tijdvak van 26 weken heeft de werknemer een aanspraak op 70% van dit loon). 

Ook blijft de huidige opzegtermijnregeling (één maand voor werknemers EN werkgevers bij arbeidscontracten tot 2 jaar en twee maanden voor werknemers en werkgevers bij arbeidscontracten die langer dan 2 jaar hebben geduurd), wachtdagen bij ziekte en pensioenpremie-verdeling (gezamenlijke OP/AP-premie tot 27% wordt voor 2/3 voldaan door de werkgever en 1/.3 kan de werkgever op het loon van de werknemer inhouden. Te betalen premies boven 27% worden volgens verdeling 50/50 voldaan.)

KLIK HIER voor een vollediger overzicht van de belangrijkste punten van de nieuwe eigen CAO voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek

KLIK HIER voor volledige tekst nieuwe CAO voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek, 1 april 2021 - 31 maart 2023

(KLIK HIER om de relevante salarisschalen aan te vragen). 

2e ziektejaar cao voor leden Branchevereniging Tandtechniek

Ook de CAO voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek kunnen toepassen? 
In de tandtechnische branche is al enige tijd geen sprake meer van een Algemeen Verbindend Verklaarde CAO die van toepassing is op alle tandtechnische bedrijven. Welke CAO op uw lab van toepassing is, is afhankelijk van het antwoord op de vraag of uw laboratorium is aangesloten bij een organisatie die in staat is om een CAO af te sluiten. Een simpele verklaring van een organisatie dat een CAO van toepassing is, is niet altijd adequaat. 

Wilt u niet voor verassingen komen te staan met betrekking tot de toepasselijkheid van een CAO op de bij u werkzame tandtechnici? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier en wij informeren u nader over de toepasselijkheid.

Vraagformulier welke CAO is van toepassing?

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Vindt u het als werkgever in de tandtechnische branche ook belangrijk dat uw werknemers onder een eigen leden-CAO vallen? Maar bent u nog niet aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek? Klik dan hier om vrijblijvend nadere informatie over de voordelen van de eigen leden-CAO en de vele voordelen van het lidmaatschap van de Branchevereniging Tandtechniek aan te vragen.