Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

IVT Introductie-opleiding Klinisch Prothese Technicus (KPT-0)
logo IVT aan de DHTA

27 oktober 2016 - Het IVT aan de DHTA introduceert een introductie-opleiding Klinisch Prothese Technicus (KPT-0) gericht op (ervaren) tandtechnici zonder de juiste vooropleiding om direct in te kunnen stromen in KPT-leerjaar 1 of KPT-leerjaar 2. 

Het initiatief is gericht op die groep in de tandtechniek werkzame personen die inmiddels kunnen bogen op ruime ervaring in de tandtechnische branche maar niet in het bezit zijn van de juiste papieren om te kunnen starten met de reguliere opleiding tot Klinisch Prothese Technicus. Het met goed gevolg doorlopen van deze introductie-opleiding maakt het mogelijk alsnog deel te nemen. Aanvang van de eerste KPT-0 opleiding is donderdag 12 januari 2017. 

Programma
Gedurende een half jaar krijgt u in 20 dagen les van deskundige en gespecialiseerde vakdocenten in een gestructureerd lesprogramma. Elke lesdag vult u met de docenten met praktische oefeningen, informatie en instructie. De voornaamste invalshoeken in het programma zijn de praktijk, de vaktheorie, communicatie, medische kennis en materiaalkennis. De verschillende onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd en vormen een samenhangend geheel, waardoor u uw praktische ervaringen met de benodigde theoretische kennis onderbouwt. Toetsing vormt een vanzelfsprekende afsluiting van deze opleiding, zodat u er zeker van bent dat het volgen van KPT 1 en KPT 2 mogelijk is.

Lesweken en inhoud
- De introductie-opleiding bestaat uit 20 lesdagen en een afsluitende certificaatuitreiking;
- De lesdagen beginnen om 10.15 uur en eindigen om 17.00 uur;
- De prijs van de opleiding bedraagt € 3.195,-; daarbij zijn de lunch en koffie en thee inbegrepen;
- U sluit de opleiding af met een praktijk- en een theorie-examen;
- Om tot de opleiding toegelaten te worden, moet u aantoonbaar over minimaal vijf jaar relevante fulltime werkervaring in de prothesetechniek beschikken;
- Een aanbevelingsbrief van een behandelaar is een vereiste;
- Een intakegesprek op uw werklocatie kan onderdeel uitmaken van de toelating;
- Een deel van het lesmateriaal schaft u zelf aan voor de opleiding. Dit bestaat uit: 
* W. Kalk en M.A.J. Waas, De volledige gebitsprothese in woord en beeld, Bohn Stafleu van Loghum;
* Een deel van het lesmateriaal - de readers Communicatie, Materiaalkunde en Medische kennis - zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen. 

Vragen?
De Branchevereniging Tandtechniek is benieuwd naar de eventuele vragen die bij u over dit onderwerp leven. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar info@bvtandtechniek.nl of bel 030-6915754.