Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

IVT-Opleiding Klinisch Tandtechnicus Kroon en Brugwerk - Tweede leerjaar
logo IVT aan de DHTA

Omschrijving
Cursus in samenwerking met de Radboud Universiteit in Nijmegen om in opdracht en onder de regie van de behandelend tandarts de patiëntbehandeling digitaal te ondersteunen en een gedeelte van de technische patiëntbehandeling uit te voeren.

 

De tandtechniek is de laatste decennia sterk aan het veranderen. Outsourcing, digitalisering van werkprocessen, patiëntbehandeling binnen de kaders van de wet BIG en het ontstaan van grote tandtechnische en tandheelkundige organisaties zijn hier voorbeelden van. De tandtechniek heeft behoefte aan werknemers met expertise op het gebied van voorlichting, digitale technieken, manueel maatwerk en patiëntbehandeling. Om aan deze vraag te voldoen is de opleiding klinisch tandtechnicus kroon- en brugwerk ontwikkeld.

 

Focus op behandeling patiënt
De cursus klinisch tandtechnicus kroon- en brugwerk (tweede leerjaar) focust zich op de behandeling van de patiënt. Dit uiteraard binnen de wettelijke mogelijkheden en in opdracht en onder de regie van de tandarts. Het gaat om die technische deelbehandelingen die een meerwaarde betekenen voor de behandeling door en voor de tandarts en voor de patiënt.

 

De klinisch technicus kroon- en brugwerk kan in opdracht en onder de regie van de behandelend tandarts de patiëntbehandeling digitaal ondersteunen en een gedeelte van de technische patiëntbehandeling voor zijn/haar rekening nemen.

 

Programma
De cursus is volgens het model KPT opgebouwd, dus een voorwaardelijk deel zonder patiënt, waarin de noodzakelijke kennis en vaardigheden worden aangeleerd en aansluitend het klinische deel met patiënten. Het eerste deel wordt gegeven in Utrecht bij de DHTA en het tweede deel in Nijmegen, een samenwerkingsverband van DHTA en UMC St. Radboud.

 

In de cursus staat het gebruik van de digitale mogelijkheden en de behandeling van de patiënt door de klinisch tandtechnicus kroon- en brugwerk samen met en onder de regie van de behandelend tandarts centraal.

 

Voor wie?
Gediplomeerde tandtechnici kroon- en brugwerk met specialisatie Kroon- en brugwerk (KRT1e jaar).

 

Getuigschrift
De deelnemers die volgens de examencommissie de IVT-opleiding klinisch tandtechnicus kroon- & brugwerk met een voldoende resultaat hebben afgesloten ontvangen het IVT-getuigschrift “Klinisch tandtechnicus Kroon- en Brugwerk”.

Duur en startdatum      
De cursus bestaat uit 12 dagen en de cursus wordt in een samenwerkingsverband van DHTA en UMC St. Radboud in Nijmegen  gegeven. De volgende cursus start op vrijdag 18 september 2015.

Inbegrepen zijn:
- lunch, koffie en thee
- reader met achtergrondinformatie

Plaats
Dutch HealthTec Academy, St. Laurensdreef 22, 3565 AK Utrecht en Radboud Universiteit Nijmegen

Onder voorbehoud van wijzigingen en bij voldoende deelnemers.


logo kwaliteitsregister tandtechniek

Kwaliteitsregister Tandtechniek
Deze opleding wordt gehonoreerd doro het Kwaliteitsregister Tandtechniek als klasse 1 activiteit. Meer informatie over het Kwaliteitsregister Tandtechniek op www.kwaliteitsregistertandtechniek.nl 

Inschrijven niet vrijblijvend
Indien u  inschrijft voor deze IVT-cursus is dit niet vrijblijvend. Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de cursus is de betaler € 75,- administratiekosten verschuldigd. Indien tussen één en vier weken voor aanvang van de cursus wordt geannuleerd, brengt de Dutch HealthTec Academy 50% van het cursusgeld in rekening. Annulering binnen één week voor aanvang van de cursus of na aanvang van de cursus betekent dat de Dutch HealthTec Academy 100% van het cursusgeld in rekening brengt. Indien tegelijkertijd met de annulering een vervangende cursist wordt aangemeld, zijn daar geen kosten aan verbonden.

Meer informatie
Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Branchevereniging Tandtechniek via info@bvtandtechniek.nl of bel 030-6915754.