Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

Minister-President Rutte: specialistisch vakmanschap in eigen huis van grote waarde voor Nederland

actief voor de NL Tandtechniek   IVT-logo       Perspectief voor Specialistisch Vakmanschap

4 juil 2014 - Tijdens een werkbezoek in verband met het sectorplan 'kleinschalig specialistisch vakmanschap van de ambachtsbranches heeft minister-president Rutte zich uitgesproken over het belang van het in Nederland hebben van goed opgeleide professionele beroepsbeoefenaren in specialistisch vakmanschap. Hierbij werd ook de beroepsgroep die zich onder meer bezig houdt met gebitsprotheses genoemd. 

Mark Rutte op het IVT aan de DHTA

 

Minister-president Rutte: 'Wat van hele grote waarde is voor Nederland is dat we de mensen zelf in huis hebben. Dat we zelf de mensen hebben die in staat zijn - of het nu gaat om protheses, je ogen of je gehoor, maar ook in de muziek, mensen die iets weten van piano's - al dat soort gespecialiseerde beroepen, dat we die gewoon zelf hebben. 

Jenny Doest van de SVGB is zeer ingeomen met deze aandacht vanuit de politiek. 'Buitengewoon goed. Ik durf te wedden dat het voor het eerst is dat de specialistische beroepen zoveel aandacht hebben gekregen van zulk hoog niveau.'

rutte en asscher op IVT aan de DHTA

 

Het sectorplan 'kleinschalig specialistisch vakmanschap van de ambachtsbranches is goedgekeurd voor drie miljoen euro. Dat hebben minister-president Rutte en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher woensdag bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan onder meer het Instituut voor de Vakopleiding Tandtechniek aan de DHTA in Utrecht.

Bekijk het filmpje van RTV Utrecht over het werkbezoek aan de DHTA in Utrecht van Minister President Mark Rute en Minister Lodewijk Asscher.


 

Het IVT (Instituut Vakopleiding Tandtechniek) aan de DHTA is al meer dan veertig jaar de verzorger van de opleiding tandtechniek en biedt een opleidingsprogramma aan dat zo goed mogelijk aansluit aan de wensen van de Nederlandse tandtechnische branche. Zij laat zich regelmatig informeren door de vertegenwoordigers van de SVGB-sectorcommissie Tandtechniek (waarin de Branchevereniging Tandtechniek ook vertegenwoordigd is) , door de individuele contacten met de brancheorganisaties, door individuele laboratoriumhouders en last but not least door de leerlingen tandtechniek.