Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

MRA-Contracteerbeleid CZ-Delta Lloyd-Ohra

actief voor de NL tandtechniek  

Het door de Branchevereniging Tandtechniek ingestelde Meldpunt Zorgsignalen ontving een signaal over het door verzekeraars CZ/Delta Lloyd/Ohra aangekondigde contracteerbeleid voor het hulpmiddel MRA voor 2014. Deze verzekeraarsgroep wil op de stoel van de tandarts gaan zitten en de medicus voorschrijven bij welk bedrijf deze het MRA hulpmiddel zou moeten laten maken. 

Slechts drie bedrijven
HVerzekeringsgroep CZ/Delta Lloyd/Ohra selecteerde slechts drie bedrijven: Goedegebuure Slaaptechniek, Vivisol en Elysee Dental(!). Aanvragen voor een MRA van niet-gecontracteerde zorgaanbieders zullen op een andere wijze afgehandeld worden. De verzekerde ontvangt dan een lagere vergoeding. Hoeveel lager is nog niet bekend gemaakt. 

Onaanvaardbare aantasting professionele autonomie 
MDe Branchevereniging Tandtechniek is van mening dat een dergelijke gang van zaken een onaanvaardbare aantasting is van de professionele autonomie van zowel de tandarts als de tandtechnicus en een gevaarlijk ongewenst precedent schept in de mondzorg. 

Voorlichtingsbrief tandartsen
Gebruik onderstaand contactformulier om de concept voorlichtingsbrief aan te vragen waarin u uw klanten wijst op dit zorgwekkende beleid van deze verzekeraars en hen oproept hun patienten in overweging te geven war mogelijk van verzekeraar te wisselen of bijvoorbeeld te kiezen voor een persoonlijk tandartsbudget gekoppeld aan een complete calamiteitenverzekering van ixorg waar de verzekeraar niet tussen de tandarts en (de besete behandeling van) zijn of haar patient staat. 

Afwijzingsbrief ontvangen?
Heeft u of uw tandarts onlangs een afwijzingsbrief ontvangen? Neem dan svp contact op met het Meldpunt Zorgsignalen via info@bvtandtechniek.nl, of bel 030-6915754. 

Informeer uw klanten over het zorgwekkende beleid van verzekeraars CZ, Delta Lloyd en Ohra. Vraag een concept voorlichtingsbrief aan om de patient te laten overwegen over te stappen.

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *