Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

Pilotcursus Implantologie voor klinisch tandtechnici in mei van start

In 2009 heeft de Branchevereniging Tandtechniek een onderzoek gedaan naar het voorkomen van delegatie van deeltaken door de tandarts aan de tandtechnicus op het werkgebied van implantologie (zie ebulletin 213 van 15 juli 2009). Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten heeft de Branchevereniging Tandtechniek een pleidooi gehouden voor het ontwikkelen van een specifieke cursus door de aanbieders van de klinische cursussen (DHTA-opleiding tandtechniek en de afdeling tandheelkunde van de Radboud Universiteit in Nijmegen).

Inmiddels is bekend geworden dat de eerste pilotcursus implantologie voor klinisch tandtechnici in mei van start zal gaan. De cursus bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt gedurende drie dagen een inleiding gegeven in de implantologie en in het bijzonder de prothetiek hierop. Natuurlijk is er veel aandacht voor de hygiëne en desinfectie, communicatie met de patiënt, wettelijke kaders en de behandelingsstappen.

De geplande cursusdagen voor deel 1 zijn 20 mei, 27 mei en 10 juni.

Het tweede deel van de pilotcursus vindt plaats in het najaar en bestaat uit 5 dagen. Gedurende deze dagen behandelt de deelnemer een patiënt met een overkappingsprothese op een steg of locators op implantaten.

De geplande cursusdagen zijn 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober en 11 november.

Heeft u belangstelling? Stuur dan svp een e-mail naar info@bvtandtechniek.nl.