Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

Symposium Tandtechniek: De Toekomst

3 maart 2012 - Na het succes van de eerste editie vorig jaar organiseert de DHTA op 11 mei a.s. het tweede DHTA-symposium met als titel 'Tandtechniek: De Toekomst'.

dhta symposium tandtechniek de toekomst


Nederlandse tandtechniek staat vooraan
Internationaal staat de tandtechniek voor de afslag naar de digitale snelweg en de Nederlandse tandtechniek staat vooraan. De tandtechniek verandert snel van een ambacht naar een technisch en theoretisch goed onderbouwde dentale zorgaanbieder. Veel materialen zijn alleen nog met CAD CAM systemen te verwerken. De praktijk van vandaag en morgen vraagt om voorspelbare technieken en esthetische producten die aan de verwachting van de consument voldoen.

Contact met de patiënt
De tandtechnicus wil hiervoor met de patiënt in contact komen en deze ook samen met de tandarts behandelen. Hier bieden zowel de digitale technieken als de invoering van het experiment vrije prijsvorming in de mondzorg kansen. De tandtechnicus kan een rol vervullen als patiëntbehandelaar en in opdracht en onder verantwoordelijkheid van de tandarts intra oraal scannen. Op basis van de intra orale scan kan hij digitaal het product vervaardigen en door opbakken gedeeltelijk of volledig individualiseren.
De laboratoriumhouder staat voor het dilemma, wanneer en hoe hij digitaal moet gaan. Hij zal de juiste strategische beslissingen hiervoor moeten nemen.

Wij bieden u het volgende programma:

Vanaf 12.30 uur Ontvangst met een belegd broodje

13.00-13.10 uur Opening en welkom door de dagvoorzitter, Dhr. Wim Huiskes, lid bestuur van de Dutch HealthTec Academy (oud-voorzitter Branchevereniging Tandtechniek)

Peter Keizer - tandtechniek symposium dhta

13.10-13.50 uur Het tandvlees nader bekeken, Drs. Peter Keizer, tandarts algemeen practicus en tandarts-prothetist

joerd van der meer - tandtechniek symposium dhta

13.50-14.30 uur De digi-technicus: de nieuwe spil in het tandheelkundige team, Drs. Joerd van der Meer, tandarts endodontoloog

14.30-15.00 uur Pauze

nit tandtechniek symposium dhta

15.00-15.40 uur Geprefabriceerde glaskeramiek kronen en CAD/CAM, Drs. Nittert Postema, tandarts algemeen practicus en tandarts-prothetist

clemens van riet - tandtechniek symposium dhta

15.40-16.20 uur Strategische diversificatie in het tandtechnisch laboratorium, Mr. Clemens van Riet, oud-directeur Vrije Beroepen ABN-AMRO en voorzitter Branchevereniging Tandtechniek

16.20-16.30 uur Afsluiting door de dagvoorzitter

Vanaf 16.30 uur Netwerken onder het genot van een hapje en drankje

Voordeelregeling snelle inschrijvers
Net als vorig jaar is er een voordeelregeling voor snelle inschrijvers. Bij aanmelding voor 16 april 2012 betaalt  u geen Euro 125,-- maar Euro 100,--. Aanmelden kan via info@bvtandtechniek.nl. Vermeld svp de namen van de deelnemers.

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Branchevereniging Tandtechniek via info@bvtandtechniek.nl of bel 030-6915754.