Vraag informatie aan Branchevereniging Tandtechniek

Postbus 658
3700 AR Zeist

Tel: 085 87 69 76 8


Webdesign | Wezz Interactive

IVT-Opleiding Klinisch Prothesetechnicus - leerjaar 1
logo IVT aan de DHTA

Omschrijving
De Specialisatie volledige prothese is het 1ste leerjaar klinisch prothesetechnicus.

De specialisatie prothese is opgebouwd uit 4 modulen. De modulen gaan over verschillende onderwerpen in een min of meer chronologische volgorde. Het leerjaar staat in het teken van functie en esthetiek. Het vervaardigen van een volledige gebitsprothese volgens verschillende inzichten en systemen komen uitgebreid aan de orde. Ook de vervaardiging van individuele lepels vormen onderdeel van het programma. In essentie gaat het om een verdieping in de problematiek van de prothesevervaardiging. Naast de vervaardiging van een volledige gebitsprothese op edentate kaken wordt er ook een overkappingsprothese op implantaten vervaardigd. Het digitaal designen van een mesostructuur is hier onderdeel van.

Programma

Moduul 210:
De opdracht voor dit moduul bestaat uit het vervaardigen van een individuele lepel op een edentate onder en bovenkaak. In dit moduul wordt ingegaan op de modelanalyse en de belijning van de gipsmodellen van de voorlopige afdrukken. In dit model wordt er een eendaagse cursus silensor en gebitsbeschermer (Erkodent) gegeven.

Moduul 211:
In dit moduul wordt er een volledige gebitsprothese volgens het LO-concept (Enta) vervaardigd. Daarnaast is er een eendaagse workshop over het TIF-systeem (Merz) en vervaardigt men een volledige gebitsprothese volgens dit systeem. Functie, pasvorm, vormgeving, kleur en randaansluiting zijn belangrijke items bij de beoordeling van de werkstukken. Van de werkstukken wordt er een werkbeschrijving met een plan van aanpak gemaakt.

Moduul 212:
In dit moduul wordt er een volledige gebitsprothese volgens het Gerber-concept (Candulor) vervaardgd. Daarnaast is er een eendaagse workshop over het Dr.Ent-systeem (Vita)en vervaardigt men een volledige gebitsprothese volgens dit systeem. Functie, pasvorm, vormgeving, kleur en randaansluiting zijn belangrijke items bij de beoordeling van de werkstukken. Van de werkstukken wordt er een werkbeschrijving met een plan van aanpak gemaakt.

Moduul 213:
In het laatste moduul staat de implantaatgedragen overkappingsprothese centraal. De deelnemer maakt voor de vervaardiging van de mesostructuur gebruik van de digitale technieken. In dit moduul wordt een eendaagse workshop over de mogelijkheden van de implantologie gegeven.

 

Gastdocenten:
De lessen prothese worden mede verzorgd door gastdocenten/specialisten uit de dentale industrie.

Voor wie?
De tandtechnicus met het IVT-diploma Tandtechnicus richting Prothese niveau 4. 

Diploma
Dit eerste klinische jaar KPT is een opzichzelf staand leerjaar dat wordt afgesloten met het diploma “Specialisatie Volledige gebitsprothese”. Dit diploma geeft recht om in het 2de jaar van de KPT in te stromen.

Duur en data
De volgende cursus start in september 2015. Onder voorbehoud van wijziging en voldoende deelnemers.

Kosten
Nog niet bekend gemaakt. Ter indicatie: de kosten voor de cursus Klinisch Tandtechnicus Kroon en Brugwerk 1e leerjaar, bedragen € 3300,-

Plaats
Dutch HealthTec Academy, St. Laurensdreef 22, 3565 AK Utrecht en Radboud Universiteit Nijmegen

logo kwaliteitsregister tandtechniek

Kwaliteitsregister Tandtechniek
Deze opleding wordt gehonoreerd door het Kwaliteitsregister Tandtechniek als klasse 1 activiteit. Meer informatie over het Kwaliteitsregister Tandtechniek op www.kwaliteitsregistertandtechniek.nl 

Inschrijven niet vrijblijvend
Indien u  inschrijft voor deze IVT-cursus is dit niet vrijblijvend. Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de cursus is de betaler € 75,- administratiekosten verschuldigd. Indien tussen één en vier weken voor aanvang van de cursus wordt geannuleerd, brengt de Dutch HealthTec Academy 50% van het cursusgeld in rekening. Annulering binnen één week voor aanvang van de cursus of na aanvang van de cursus betekent dat de Dutch HealthTec Academy 100% van het cursusgeld in rekening brengt. Indien tegelijkertijd met de annulering een vervangende cursist wordt aangemeld, zijn daar geen kosten aan verbonden.

Meer informatie
Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Branchevereniging Tandtechniek via info@bvtandtechniek.nl of bel 030-6915754.